У Києві в «Мамаєвій слободі» представили казкову карту України. Так з’ясувалося, що Солом’яний Бичок «родом» із Полтавщини, Лисичка Сестричка та Вовк Панібрат — з Одещини, Кирило Кожум’яка — з Київщини, Лис Микита та Івасик Телесик — з Івано-Франківщини, а Котигорошко — з Криму. 

Ще багато казкових героїв знайшли свої батьківщини, але український фольклор надто багатий, щоб написати про походження кожного персонажа. Презентували проект директор Слободи Костянтин Олійник, упорядник казкової карти Марина Применко та відомий казкар Сашко Лірник, який доповнив карту ще одним персонажем — Чорним Козаком. Казка про нього називається «Про вдову Ганну Шулічку, Чорного Козака і страшне закляття». Цікаво, що в основу цієї історії покладено легенду, яку Сашко Лірник почув у рідному селі Сабадаші, що на Черкащині.
За словами Марини Применко, казкову карту створили для того, щоб популяризувати український фольклор: «Бо нині діти захоплюються лише суперменами, мультиками Діснея, а про власних героїв нічого не знають». Питаєш дитину: «Хто такий чумак?», а вона відповідає: «Кетчуп», — доповнює Сашко Лірник. Тому такі проекти, як казкова карта України, обіцяють влаштовувати частіше.