Учора під час брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко відзначив, що спільними зусиллями народні депутати починають «частково наводити порядок у парламенті». Йшлося про те, що відтепер кожен бажаючий зможе на сайті Верховної Ради побачити інформацію про те, скільки обранців особисто зареєструвалося на засіданні. Другим кроком на цьому шляху, на думку Миколи Томенка, може стати ухвалення зміни в Регламенті, яка б забезпечувала персональне голосування кожного депутата.

Торкнувся Микола Томенко також і теми індексації зарплат і пенсій відповідно до інфляції. Це питання ставитимуть у п’ятницю віце-прем’єр-міністру Сергію Тігіпку. Однак представники БЮТ пропонують і свої шляхи розв’язання цієї проблеми. Гроші на перерахунок мінімальних пенсій, на їхню думку, наприклад, можна взяти з коштів, отриманих від приватизації «Укртелекому». Щоправда, пізніше керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов таку ймовірність відкинув — мовляв, неприпустимо разовий пакет направляти на розв’язання системних проблем. За його словами, укртелекомівські гроші, найпевніше, підуть на інвестування економіки.

Своєрідний діалог між обома політиками відбувся і з приводу дострокових виборів київського міського голови і міської ради. Микола Томенко апелював до слів голови КМДА Олександра Попова про те, що в столиці незаконно витрачено більше 70 млрд. грн. Тож «ніщо нам не забороняє спільно з Партією регіонів розглянути питання про дострокові вибори у столиці», — наголосив Микола Томенко, повідомивши, що відповідну постанову він уже підготував і має намір зареєструвати її в апараті Верховної Ради. Натомість Олександр Єфремов підкреслив, що ініціатива в цьому питанні має йти від Київради. Народному депутату особисто подобається, як працює Олександр Попов. Водночас він нагадав, що Президент дав доручення, згідно з яким Києву повернули частину доходів, які раніше йшли центральним органам влади. За словами Олександра Єфремова, це має поліпшити якість житлово-комунальних послуг, питної води, а також вирішити проблеми транспортної розв’язки у столиці.