Погоджувальна рада
Цього тижня народні депутати мають намір дати остаточну відсіч корупції. Принаймні в порядку денному на четвер стоїть проект закону про запобігання і протидію корупції. Його розглядатимуть у повторному другому читанні. Глава держави відзначив цей документ як невідкладний.
До речі, саме в день, коли будуть розглядати антикорупційний проект, Президент Віктор Янукович має намір виступити з трибуни Верховної Ради зі щорічним зверненням до народу, в якому говоритиме про те, як втілюються в життя засади нашої зовнішньої та внутрішньої політики. Як зауважив учора під час погоджувальної ради Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк, цей виступ передбачає лише заслухання інформації, і жодних запитань чи зауважень парламентарії висловити не зможуть.
Перший заступник глави парламенту також поінформував, що, починаючи з середи, на парламентському веб-сайті розміщуватимуть повідомлення про те, скільки народних депутатів зареєструвалися особисто.
А загалом протягом цього тижня депутати планують розглянути понад сто законопроектів. Частина з них перейшла з минулого сесійного тижня. Є і такі, що очікують включення в порядок денний. Окрім того, назбиралося 26 документів, які потребують зняття з порядку денного через те, що втратили свою актуальність.
Немалий перелік документів назбирався і на п’ятницю. Цього дня планують заслухати звіт ТСК із питань розслідування обставин та причин сучасного стану справ у системі кредитної кооперації. Ймовірно, після цього роботу комісії припинять. Однак із самого початку парламентарії матимуть традиційну годину запитань до уряду. На неї, схоже, вже так само традиційно вирішили запросити віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка. Його запитуватимуть про хід пенсійної реформи, ситуацію, яка склалася із заборгованістю із виплати зарплат та пенсій, а також поцікавляться, чи отримають учителі свою обіцяну 20-відсоткову надбавку до зарплати.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.