Трагедія в приміському селі Жовтневе Кам’янець-Подільського району сталася вночі з першого на друге квітня. 56-річного Адама Яхієва, батька чотирьох дітей, відомого бізнесмена, депутата, з простреленою головою знайшли в його власній спальні родичі вже під ранок.
Яхієв був президентом знаного акціонерного товариства «Адамс», яке займається переробкою сільгосппродукції і багато років вважалося одним із провідних в Україні та мало чимало партнерів за кордоном. Цим колективом Яхієв керував з 1986 року, він відзначений низкою державних нагород. Неодноразово його визнавали й кращим меценатом краю. В обласній раді бізнесмен входив до фракції «Батьківщини». Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко вбачає в його загибелі політичні мотиви. В місті побутують й інші версії: кредитори «розрахувалися» за борги, хтось намагається заволодіти заводом тощо. Знайшлися й такі, хто звинувачує в смерті Яхієва його одноплемінників. Хоча подібні заяви не мають під собою жодного реального ґрунту, адже подоляни бачили, з якою великою повагою ставилися до Яхієва його земляки, котрі приїздили на «Адамс», щоби від чеченської спільноти вшанувати його під час ювілеїв та поздоровити з тією чи іншою державною нагородою України.
На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група міліції, яку очолив начальник обласного УМВС Сергій Шутяк. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство), про що повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління міліції.