Нещодавно народний депутат України Олег Ляшко відвідав місто Прилуки, де провів зустріч зі студентами медичного училища та завітав у дитячий будинок інтернатного типу, в якому він і сам виховувався з двох до семи років.

На зустрічі в актовому залі училища, на якій яблуку ніде було впасти, депутат розповідав про своє дитинство, яке пройшло, зокрема, і тут, у Прилуках, і про свою шкільну юність. «Після дитбудинку мене перевели в інтернат. Щоліта на канікули я їздив до тітки на Луганщину, пас худобу, заробляв гроші... Перший запис у моїй трудовій — «Скотник колгоспу «Прогрес» — і я пишаюся цим. Адже я людина, котра зробила себе сама...»

«Після закінчення школи-інтернату у Борзні, — ділився депутат своїми спогадами, — я поїхав до столиці вступати на факультет журналістики Київського держуніверситету. На жаль, не вступив, бо не було грошей. Однак свою мрію про журналістику не полишив, і, врешті-решт, став журналістом, а згодом — і редактором газети».

«Тому, звертаючись до вас, шановні студенти, закликаю — завжди йдіть вперед, дерзайте, не бійтеся перешкод — саме таким завзятим, по-хорошому упертим, наполегливим і посміхається фортуна», — переконаний політик.

Наприкінці зустрічі — і це стало вже доброю традицією — молодь довго не відпускала Олега Ляшка, влаштувавши фото- та автограф сесію. А таланти училища організували для гостя міні-концерт.

Звісно, не міг приїхати депутат без гостинців і до дитячого будинку — привіз дітлахам гімнастичний комплекс та спортивне знаряддя. До речі, з політиком до Прилук приїхала й знімальна група спецпроекту «Особиста справа» телеканалу «1+1». Одну з передач проекту буде присвячено дитячим рокам Олега Ляшка, проведеним, зокрема, і в Прилуцькому дитбудинку.

Нині в закладі перебуває 57 дітлахів, 26 з яких — діти з особливим потребами, з вадами розвитку. Є навіть ВІЛ-інфіковані — ці дітки перебувають на особливому контролі. На щастя, четверо із п’яти — вже усиновлено.

Ляшко приїздить сюди регулярно — востаннє був напередодні Нового року, і як справжній Дід Мороз — із торбою подарунків. «А я вас пам’ятаю, ви дядя Олег», — радісно вигукнуло хлопча років чотирьох.

Хоч і доглядають за дітьми в закладі, але справжньої батьківської любові малим, звісно, не вистачає. Тому й тулилися до депутата, як до рідного татка.

Довго не відпускали діти політика, однак треба було їхати далі — на відкриття другого сезону Ліги «КВН — Прилуки», яке відбулося в місцевому Будинку культури. Олег Ляшко організував похід на КВН для шістнадцятьох місцевих підлітків з особливими потребами — вони прийшли на конкурс із батьками.

За матеріалами прес-служби Олега ЛЯШКА.

Фото прес-служби Олега ЛЯШКА.