За доброю традицією, яка склалася понад 20 років тому, щовесни в Києві проходить міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». З 2 по 10 квітня в столиці відбудеться 5 симфонічних, 4 хорові, 14 камерних концертів.

У рамках фестивалю 5 квітня о 12.30 у Великому залі Київської дитячої академії мистецтв відбудеться концерт — презентація нових видань Державного спеціалізованого видавництва «Музична Україна». На ньому пролунає музика композиторів, чиї твори ввійшли, зокрема, до видання «Українська фортепіанна музика. Педагогічний репертуар для дітей та юнацтва». Частина ІІІ, серія «Забуті імена». Книга знайомить із маловідомими творами Ф. Якименка, В. Костенка, Ф. Надененка, творчість яких припадає на першу половину ХХ століття. Ці твори є неповторним надбанням вітчизняної фортепіанної музики, донині мало відомої. 
А ось «Перлини української фортепіанної музики, 3—4 клас». У збірнику — фортепіанні твори українських митців різних поколінь та стилів, від Левка Ревуцького та Віктора Косенка до Мирослава Скорика, Михайла Чембержі, Геннадія Ляшенка та Івана Тараненка. Ці роботи увійшли в скарбницю дитячої музики. В концерті братимуть участь студенти та викладачі Київської дитячої академії мистецтв.
Це перший презентаційний захід «Музичної України» — єдиного державного видавництва нотної та музикознавчої продукції. Від заснування, у 1966 році, «Музична Україна» випустила понад 5500 видань. Колись це було найкраще серед трьох нотних видавництв СРСР. Нині, попри фінансово-економічні проблеми, видавництво відновлює випуск нотної та музикознавчої літератури. А запропонована акція є початком нового етапу в музичному житті країни.