Акцію протесту проти створення музейного комплексу в колишній ставці Гітлера «Вервольф» під Вінницею провели члени обласної організації Компартії України. Спочатку акція відбувалася під стінами облдержадміністрації, а потім її учасники перейшли на сусідній Театральний майдан. Комуністи попередили: якщо до їхніх вимог не дослухаються, вони перекриють рух транспорту на дорозі до «Вервольфу», де поруч розташоване дачне містечко.
За словами секретаря Вінницького обкому КПУ Лідії Закусилової, створення музею призведе до того, що там збиратимуться прихильники неофашизму. «У Європі 16 таких ставок, але у жодній нема ніякого музею, — уточнила Л. Закусилова. — Якщо влада має зайві кошти, нехай витратить їх на реставрацію пам’ятників загиблим на фронтах війни».
На думку голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, музейний комплекс упорядкує територію й припинить неорганізований потік людей. «Хочемо ми цього чи ні, у «Вервольф» постійно приїздять і приходять люди не лише з різних кінців нашої держави, а й з-за кордону, — каже М. Джига. — Стихійні екскурсоводи роблять на цьому бізнес, часто викривляючи історію, створюючи міфи і т. д. Ми поставили за мету не відродження ставки, як дехто стверджує, головне — доносити історичну правду до людей, виховувати патріотичне ставлення до своєї історії та народної пам’яті у молоді. Щоб вона, замість захоплення новомодними течіями, усвідомила весь жах тих трагічних подій, свій обов’язок перед старшим поколінням і відповідальність за майбутнє».
До нинішньої річниці Перемоги на території «Вервольфу» заплановано відкриття першої черги музейного комплексу пам’яті жертв минулої війни.