Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у п’ятницю провів зустріч з представниками делегацій у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ.
Під час зустрічі було обговорено питання, пов’язані з підготовкою до установчого засідання ПА ЄВРОНЕСТ, яке заплановано провести у Брюсселі 3 травня цього року.
В. Литвин наголосив на важливості започаткування парламентського виміру Східноєвропейського партнерства, яким є ПА ЄВРОНЕСТ. За його словами, це сприятиме налагодженню діалогу та вирішенню завдань, які стоять перед європейським співтовариством у цілому та кожною країною зокрема, утвердженню Європи у ролі глобального гравця.
Торкаючись питання щодо участі Білорусі в цьому проекті, керівник парламенту висловив переконання, що «політика залучення набагато ефективніша за політику ізоляції». У цьому контексті він укотре запропонував посередництво української сторони у вирішенні питань щодо формату участі Білорусі в ПА ЄВРОНЕСТ. На думку В. Литвина, необхідно провести черговий раунд переговорів з цієї тематики з головами парламентів країн—учасниць Східного партнерства.
Своєю чергою, голова делегації Європейського парламенту у ПА ЄВРОНЕСТ Крістіан Вігенін зазначив, що Україна відіграє конструктивну роль у цьому проекті. На його думку, «запуск» ПА ЄВРОНЕСТ сприятиме активізації співпраці Євросоюзу з країнами—учасницями Східного партнерства.
*** 
Голова Верховної Ради Володимир Литвин 4—5 квітня відвідає з офіційним візитом Республіку Сербія.
Програмою візиту передбачені зустрічі Голови Верховної Ради України з Президентом Республіки Сербія Борисом Тадичем, Головою Народної Скупщини Республіки Сербія Славіцею Джукич-Деянович, керівництвом та членами комітетів у закордонних справах і з питань європейської інтеграції Народної Скупщини Республіки Сербія, з Прем’єр-міністром, Міністром фінансів Республіки Сербія Мірко Цветковичем та з Головою Уряду Автономного краю Воєводина Б. Пайтичем.
У галереї бібліотеки м. Белград В. Литвин візьме участь у церемонії відкриття фотовиставки, присвяченої 25-й річниці Чорнобильської трагедії. Керівник парламенту також виступить перед професорсько-викладацьким складом і студентами Белградського університету та проведе зустріч з керівництвом і активом організацій українсько-русинської громади Сербії.
Прес-служба Верховної Ради України.