Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, коментуючи факт висловлення недовіри міському голові Чернівців, назвав цю подію показовим уроком у відносинах влади та міських голів, які не є представниками Партії регіонів. 

«Нинішнє рішення можна розглядати як прецедент, як повчальний урок у відносинах нової влади з міськими головами, що не балотувалися від партії влади», — цитує заступника глави парламенту його прес-служба. За словами М. Томенка, цей урок полягає в тому, що всі міські голови повинні діяти виключно за настановами голів облдержадміністрацій та депутатів Партії регіонів у міських радах. «А прецедент полягає в тому, що якщо вони не засвоять цей урок, то місцева влада у співпраці з адмінресурсом може забезпечити 2/3 голосів для відставки», — підкреслив М. Томенко. Він також додав, що згідно з чинним законодавством, якщо рішення Чернівецької міськради не буде оскаржено в суді, профільний комітет Верховної Ради готуватиме постанову про призначення позачергових виборів міського голови, а парламент відповідно ухвалюватиме рішення з цього питання.

Крім того, М. Томенко прокоментував заяви про необхідність створення у Київській міськраді нової більшості. За його словами, майже 80 відсотків киян вимагають не нової більшості, а обрання нової київської влади.

Заступник глави парламенту наголосив, що на сьогоднішній день у Києві Леонід Черновецький має абсолютний антирейтинг. Він повідомив, що згідно з даними останнього соціологічного дослідження, проведеного «Українським демократичним колом» на замовлення Інституту політики 19—25 березня 2011 року, в цілому не схвалюють діяльність київського міського голови Леоніда Черновецького 89,9 відсотка киян, а схвалюють його діяльність лише 5,3 відсотка.

Водночас, за словами М. Томенка, проблема полягає в тому, що еволюційний варіант, тобто варіант створення конструктивної більшості, який пропонує влада і який озвучив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, не є варіантом, що його підтримують мешканці Києва. При цьому М. Томенко зауважив, що таку більшість у Київраді можна створити лише з частини фракції Блоку Черновецького, Партії регіонів, Народної партії та інших політичних сил, які реально голосували за всі рішення «молодої команди Черновецького», котра, за словами О. Попова, розграбувала Київ.