Народні депутати України Тетяна Бахтеєва та Арсеній Яценюк узяли участь у спільному засіданні колегії Міністерства охорони здоров’я та робочої групи Комітету з економічних реформ у Донецьку. 
Під час засідання обговорено основні завдання і шляхи реалізації програми економічних реформ на 2010—2014 роки у сфері охорони здоров’я та реалізації реформи медичного обслуговування у пілотних регіонах. Дискусія проходила за участі керівників інших областей України, представників лікувальних та навчальних закладів. Пілотними в реалізації реформи медобслуговування обрані Донецька, Дніпропетровська та Вінницька області. «Саме вони зараз визначають напрями структурної оптимізації системи медичних закладів та будуть на практиці доводити людям ефективність оновленої системи медичного обслуговування загалом», — пообіцяв міністр охорони здоров’я Ілля Ємець.
Перший заступник голови адміністрації Президента, виконавчий секретар Комітету з економічних реформ Ірина Акімова зазначила, що законопроект про пілотні в реформах охорони здоров’я регіони буде швидко узгоджено та направлено до парламенту. До 15 квітня мають розробити універсальні критерії реструктуризації існуючої мережі медичних закладів. Такий підхід можна було б використати і в інших регіонах.
На думку А. Яценюка, держава має прийняти політичне рішення і гарантувати пакет якісних медичних послуг, які надаються безплатно: «Або ми приймаємо рішення щодо гарантованого рівня безоплатних медичних послуг від держави, або ми й далі дуритимемо 46 мільйонів українців».
Підвищити рівень охорони здоров’я можна за рахунок більш ефективного використання бюджетних коштів, державного замовлення на медичні послуги в приватних клініках, скорочення кількості фінансових посередників між бюджетом та лікувальними закладами, вважає А. Яценюк. 
 
Донецька область.