Зняття мораторію на продаж сільгоспземель призведе до того, що їх скуплять вітчизняні олігархи та світові виробники біопалива. А кинути чорноземи на прилавок як товар перед іноземцями — злочин перед власним народом. Так народний депутат України Володимир Матвєєв відреагував на заяву першого заступника адміністрації Президента Ірини Акімової про те, що з наступного року ринок сільськогосподарських земель повинен бути відкритий.
З точки зору народного депутата, це спричинить цілковите збезземелювання селян і знищення економічно активної частини сільського населення — фермерів. А в остаточному підсумку — швидку втрату продовольчої безпеки, втрату Україною свого економічного й політичного суверенітету і голодні бунти.
 Пряма мова депутата:
«Радникам глави держави настав час зрозуміти, що земля — це загальне надбання всього українського народу, найважливіший геополітичний і економічний чинник незалежності та економічного розвитку країни. І здавати цей ресурс першому зустрічному олігарху й спекулянту — злочин перед народом, перед нашими дітьми та онуками, а іноземному, — подвійно».
Нагадаємо: комуністи, як повідомляє прес-служба КПУ, наполягають на тому, щоб продовжити мораторій на продаж сільгоспземель доти, доки вітчизняний агрокомплекс не відновиться у формі великотоварних, прибуткових і конкурентоспроможних колективних господарств.
Вл. інф.