Учора на запитання слідчого Генеральної прокуратури у справі екс-президента Леоніда Кучми відповідав Євген Марчук, який у 2000 році був секретарем Ради національної безпеки й оборони. На момент підготовки публікації подробиці допиту були невідомі. Водночас, як повідомляють інформаційні агентства, Євген Марчук відмовився відповідати на запитання журналістів.
А в середу, як повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу головного наглядового органу країни, був допитаний Віктор Медведчук, глава адміністрації Президента у 2002—2004 роках. Як пояснив слідчий, через поважні причини Віктор Медведчук не зміг прийти на допит у четвер і попросив перенести його на день раніше.
Як ми вже повідомляли, слідчий Генпрокуратури відсторонив адвоката Ігоря Фоміна від захисту Леоніда Кучми. Останній, щоправда, учора зробив заяву, в якій ідеться про те, що поява документів Генеральної прокуратури у засобах масової інформації — незаконна, оскільки порушує таємницю слідства. Йдеться про оприлюднення тексту постанови щодо порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми.
У свою чергу колишній майор СБУ Микола Мельниченко заявив журналістам, що передав у Генеральну прокуратуру документи, отримані, мовляв, від найближчого оточення Леоніда Кучми. Мовляв, колишній гарант хоче шантажувати нинішнього Президента.
Водночас московська «Независимая газета» з посиланням на українських експертів дійшла висновку, що справа Леоніда Кучми може зіграти злий жарт з нинішнім главою держави Віктором Януковичем.