Днями з’явилася інформація про те, що в Кот-д’Івуарі начебто було викрадено трьох громадян України, які є співробітниками авіакомпанії «Українські вертольоти». Виступаючи на прес-конференції в УНІАН у Києві, генеральний директор авіакомпанії Володимир Ткаченко спростував це повідомлення.
«Було прикро почути про начебто зниклих в Кот-д’Івуарі наших співробітників. На основі цього неправдивого факту навіть висувалися вимоги до Президента України щодо виведення з Кот-д’Івуару українського миротворчого контингенту», — відзначив 
В. Ткаченко. У зв’язку з цим він офіційно заявив, що «ніякого викрадення трьох співробітників авіакомпанії «Українські вертольоти» не було».
За словами керівника компанії, місяць тому автобус з працівниками «Українських вертольотів» було зупинено для перевірки документів, з’ясування статусу перебування в країні та особистого огляду. «Так, поведінка перевіряльників була недружньою, — зауважив В. Ткаченко. — Але за декілька годин ці процедури були завершені, й наші співробітники продовжили рух до місця призначення». За твердженням гендиректора авіакомпанії, «ситуація була під повним контролем, і її не можна розцінювати як викрадення».
Авіакомпанія «Українські вертольоти», яка створена дев’ять років тому і є найбільшою вертолітною компанією в Україні, — єдиний український офіційно акредитований вертолітний оператор Організації Об’єднаних Націй. За словами керівника авіакомпанії, тільки в 2010 році «Українські вертольоти» доставили до місця призначення понад 106 тисяч спецпасажирів ООН, а з 2005 року в рамках гуманітарних місій ООН рятували постраждалих від землетрусів у Пакистані, від повеней — у Сомалі, Кенії, Уганді, Мозамбіку, Мадагаскарі, М’янмі, доставляли медикаменти та продукти харчування на Гаїті.
У миротворчій місії ООН в Кот-д’Івуарі авіакомпанія «Українські вертольоти» бере участь більш як три роки. «Відповідально заявляю, що професійна робота українських військових та цивільних льотчиків високо оцінена керівництвом ООН.
Завдяки цій роботі врятовано сотні життів, попереджено десятки кривавих зіткнень», — каже Володимир Ткаченко.