Генпрокуратура відсторонила адвоката Ігоря Фоміна від участі у справі колишнього Президента України Леоніда Кучми, бо він захищав ще одного фігуранта справи — генерала О. Пукача. Про це адвокат повідомив учора перед входом до головного слідчого управління ГПУ. Сам екс-президент не став коментувати причини відсторонення адвоката, але заявив, що «категорично не згоден» з цим. Адвокат сказав, що опротестує цю постанову Генеральної прокуратури.

Учора попередньо планувалося проведення очної ставки Л. Кучми з його колишнім охоронцем М. Мельниченком. Але ця процедура знову не відбулася, повідомляє РБК-Україна. Адвокат М. Мельниченка Павло Сичов поінформував, що Л. Кучма «вчергове зірвав очну ставку». «Я заявляю, що не збираюся відмовлятися від очної ставки, але не можу погодитися з тим, що мені не дають право на той захист, який я хочу», — заявив Л. Кучма перед допитом. І додав: якщо будуть підстави для відсторонення І. Фоміна від справи, то він змушений буде наполягати на відтермінуванні очної ставки з М. Мельниченком, бо йому доведеться шукати нового адвоката.

Тим часом у ЗМІ з’явилися нові подробиці справи екс-Президента. Видання «Дзеркало тижня» повідомило із посиланням на джерело в слідчій групі з розслідування вбивства журналіста Г. Гонгадзе, що орієнтовно сьогодні, 31 березня, на допит до Генпрокуратури буде викликано екс-Голову СБУ (1988—2001) Леоніда Деркача, екс-главу адміністрації Президента (2002—2005) Віктора Медведчука та екс-секретаря РНБО (1999—2003) Євгена Марчука. «Українська правда» оприлюднила начебто текст постанови Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи проти Леоніда Кучми. У тексті документа начебто записано, що «...Кучма Л.Д., будучи Президентом України, вчинив злочинні дії, наслідком яких стало грубе порушення законних прав Гонгадзе Г.Р. і Подольського О.І., а також убивство Гонгадзе Г.Р.». У Генпрокуратурі цю інформацію не коментують, посилаючись на таємницю слідства.