Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Олег Ляшко на прес-конференції в чернігівському експертному клубі «Чиста політика» заявив про активні власні зусилля щодо розбудови нової партії, основу якої становитиме молодь, передає наш власкор Сергій ПАВЛЕНКО. «Будівництво її йде пришвидшеними темпами, — повідомив він. — Ще триває конкурс на назву партії. До нас надійшло понад двісті пропозицій. Через декілька місяців уже плануємо вийти на установчий з’їзд щодо партійного будівництва. Хочу зазначити, що не претендую на одноосібне лідерство, хочу, щоб кожен член нашої партії відчував себе беззаперечним лідером та авторитетом у своєму регіоні. З визначенням голів партій у регіонах процес також ще триває».

На запитання «Голосу України»: «Чим відрізнятиметься новоутворення від інших політструктур?», народний депутат відповів: «Програма, яку ми розробляємо, — це нова економічна політика. Досить уже воювати та руйнувати, потрібно будувати країну, в якій гідні умови життя отримають усі її громадяни. Ми пропонуємо відновлювати національне виробництво, створювати для людей робочі місця, давати їм упевненість у завтрашньому дні. Взагалі наша мета — це побудова нової держави. У моїх планах привести до Верховної Ради команду молодих креативних людей, які змінять нинішню політичну еліту. Людей, які ще не зіпсовані наявною  корупційною системою». О. Ляшко також виступає категорично проти продажу землі в нинішніх реаліях, коли на неї наклали оком сучасні латифундисти.
А під час поїздки до Львова Олег Ляшко переважно спілкувався зі студентством, повідомляє прес-служба депутата. Представники студентської молоді Львівського національного університету імені Івана Франка та Львівської політехніки на зустрічі з парламентарієм висловлювали стурбованість проблемами, пов’язаними зі здобуттям вищої освіти, майбутнім працевлаштуванням, професійним становленням, кар’єрним зростанням. Безліч запитань, які пролунали від студентів, засвідчили: молодь готова приєднуватися до команди молодого, амбітного, сучасного, а головне — небайдужого та відвертого політика.
На запрошення студентів Олег Валерійович побував в одному з гуртожитків Львівського університету (на знімку). «З першого квітня міністерство освіти піднімає ціну за проживання в студентських гуртожитках, віднині за десять місяців проживання студент має викласти більш як 1200 гривень. От я і вирішив пересвідчитися на власні очі, чи варто студентам платити такі гроші за проживання», — сказав політик. На жаль, як пересвідчився депутат, ціна за проживання і справді значно завищена: воду — причому не лише гарячу, а й холодну — подають тільки кілька годин на добу, приміщення гуртожитку багато років не бачили ремонту, кухні — в аварійному стані, в багатьох із них не працюють газові плити, а раковини — від’єднано від водопостачання.
«Нині я готую свій варіант змін до закону про вищу освіту, — каже О. Ляшко, — в якому окремим пунктом буде виписана заборона підвищувати для студентів вартість проживання в гуртожитках. Так само, як і заборона підвищувати оплату за навчання посеред навчального процесу».
Депутат подарував мешканцям гуртожитку тенісний стіл і провів турнір з настільного тенісу.
Під час свого перебування на Львівщині Олег Ляшко також відвідав село Нагуєвичі — батьківщину Івана Франка. Музею-садибі Каменяра депутат привіз у подарунок газонокосарку, а, поспілкувавшись із місцевим головою сільради Михайлом Чаплею, пообіцяв посприяти селу з газифікацією та ремонтом дитячого садочка. У селі — майже півтори сотні дітей дошкільного віку, щороку народжуються близько 25 малюків, а дитячого садка немає. Керівництво музею запросило О. Ляшка приїхати на святкування 155-ї річниці від дня народження Каменяра в  серпні.