Спорудження житлового будинку на території Олександрівської лікарні в Києві припинять. Таку заяву зробив голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов. За його словами, забудовник — ТОВ «Житлобуд» — в офіційному листі на ім’я голови КМДА дав згоду на припинення права користування земельною ділянкою та зведення будинку по вул. Шовковичній 39/1-А.

Нагадаємо: протистояння між забудовником і колективом лікарні тривало не один рік. І сьогодні активісти не збираються знімати охорону з парку ім. 

О. Богомольця й Олександрівської лікарні. За словами громадського діяча, заслуженого лікаря України Ольги Богомолець, Олександр Попов запропонував конфліктуючим сторонам компроміс, на який усі погодилися. «Житлобуду» виділять під будівництво іншу ділянку, уздовж вул. Мечникова, віддалену від могили академіка Богомольця, а на місці будмайданчика, де вже вирубано 450 дерев, створять меморіальний комплекс.

Нібито, забудовник попередньо погодився з такою пропозицією. Однак Ольга Богомолець, яка до цього шість років боролася проти незаконної забудови на могилі прадіда, не виключає, що у такий спосіб опоненти вкотре намагаються відтягнути остаточне вирішення питання, як бувало не раз. Вона каже, що в момент загострення конфлікту забудовник уже писав відмову від ділянки, але ходу їй не дав.