Цьогоріч за час акції «Майбутнє лісу — в твоїх руках» на Житомирщині планують висадити майже півтора мільйона сіянців деревних порід. До участі залучають представників громадськості, шкільні лісництва. Впродовж місячника школярі матимуть змогу відвідати лісомисливські підприємства, здійснити походи екологічними стежками, почути цікаві розповіді працівників лісгоспів, переглянути кінофільми на дану тематику, взяти участь у конкурсах на кращий малюнок чи твір на тему «Людина та ліс».

А поки погодні умови не дозволяють садити дерева, лісівники взялися за прибирання лісових масивів від сміття. Не таємниця, що проблема забруднення лісу побутовими відходами стала однією з найболючіших серед питань охорони довкілля. У місцях масового відпочинку, поблизу автодоріг і населених пунктів розкидано одноразовий посуд, порожні скляні та пластикові пляшки, кульки та обгортки — атрибути відпочинку.
Перший суботник цього року проведено на всіх підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. А спеціалісти управління прибирали ліс від сміття в Станишівському лісництві Житомирського лісгоспу поблизу автодороги Житомир—Київ (на знімку).