Рівне

Таку суму 22-річна рівнянка Марія отримала за свого дев’ятимісячного сина. Щоправда, роль покупців — бездітної подружньої пари зі Східної України — виконували працівники міліції, які вже мали оперативну інформацію про наміри жінки. У готелі, де відбувалася оборудка, Марія отримала заздалегідь помічені 320 тисяч гривень, перерахувала їх, поцілувала вже не свою дитину і пішла.
— Жінка була повією, а виховувала її сина няня, яка з ними ж і проживала у найманій квартирі, — коментує ситуацію начальник УМВСУ у Рівненській області Олег Сало. — У грудні минулого року проти Марії вже була порушена кримінальна справа за статтею 166 Кримінального кодексу України (злісне невиконання батьками обов’язків, що призвело до тяжких наслідків, у даному випадку — хвороби дитини). Тепер вона відповідатиме ще й за частиною 3 статті 149 (торгівля людьми), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. За фактом продажу малюка затримано і матір дитини, і няню.
Малюк, який виявився зайвим для своєї матері, перебуває у Рівненській обласній дитячій лікарні, його подальшу долю вирішуватимуть відповідні служби.