Зважаючи на те, що багато мешканців Тернопільщини дотримуються посту, ціни на м’ясо дещо стабілізувалися, а на молокопродукти і яйця навіть почали знижуватися. Домашні яйця на ринках Тернополя, наприклад, можна купити по 7,50—10 гривень (десяток), хоч ще зовсім недавно за це треба було віддати приблизно 20 гривень. Щоправда, є тут ще одне пояснення — сезонне. Подешевшали молоко, сметана, сир. А ось риба та овочі постійно дорожчають. Риба, особливо, морська, — мало не щодня. Навіть пісний борщ нині — дороге задоволення. Капуста -11—12 гривень за кілограм, морква, буряк — 6—7, картопля — 5—6. Горезвісну гречку, незважаючи на запевнення влади, що її в області достатньо, не завжди побачиш у продажу. Кажуть, дають її порціями, щоб масово не скуповували приїжджі. Та особливо турбує подорожчання хліба. Мало не щодня у магазині — нові цінники. Окремі його види (не делікатесні) коштують більш як 4 гривні. Та й соціальний хліб подорожчав, хоча запевняли, що найбільшим хлібозаводам виділять дешевше борошно з Держрезерву. Тож не дивно, що біля кіосків, де продають черствий і деформований хліб, шикуються черги з пенсіонерів, які бодай у такий спосіб намагаються заощаджувати. Про вітаміни годі й говорити. Вітчизняні яблука менше як по 10—12 гривень за кілограм не купиш, привозні в супермаркетах — ще дорожчі. Зросли в ціні й цитрусові. А продавці «тішать» прогнозами: перед Великоднем продукти харчування ще подорожчають. За найнижчих в Україні середньомісячних зарплат ціни на продукти в Тернополі практично не відрізняються від столичних, де зарплатня майже вдвічі більша.