За підсумками другого засідання Військової ради представники силових структур, командири добровольчих батальйонів, офіцери спецслужб, які входять до цього органу, розробили низку пропозицій побудови сектору військової безпеки. А саме: пропозиції стосуються створення професійної армії та потужного резерву, перетворення добровольчих батальйонів на сили спеціального призначення. Про це вчора на прес-конференції у виборчому штабі партії «Народний фронт» заявив координатор Військової ради підполковник запасу Дмитро Тимчук.

«Ми готуємо свої пропозиції щодо протидії агресії Російської Федерації. Потенціали військові та економічні України і Росії порівнювати достатньо складно, тому ми маємо бути готові дати асиметричну відповідь. Під цим поняттям ми розуміємо мілітаризацію України, тобто підготовку населення для відповіді на військову агресію», — заявив Д. Тимчук.

«У нашому баченні рецепт побудови сектору національної безпеки полягає у створенні професійної армії у 150 тисяч і потужного резерву — десь 500 тисяч осіб. До того ж територіальна оборона буде прив’язана до територіальних адміністративних одиниць і складатиметься з двох компонентів — резервів для ЗСУ і Національної гвардії», — наголосив координатор Військової ради «Народного фронту».

Передбачається, що Національна гвардія не лише допомагатиме підтримувати порядок всередині країни, а й забезпечуватиме контроль на прикордонних територіях.

 

Окремо координатор Військової ради «Народного фронту» наголосив і на обов’язковій військовій освіті населення, яка має складатися з трьох етапів: базового — шкільного, другого, коли отримуватимуть практичну підготовку, і «третій етап — це коли ти вибираєш: резерв Національної гвардії чи резерв Збройних Сил», — зазначив Д. Тимчук.