Кількасот пайовиків будівельної корпорації «Укрбудінвест» пікетували споруду обласної влади в Тернополі (на знімку), вимагаючи від керівників втрутитися у ситуацію. Вклавши кошти у зведення житла, майже три тисячі сімей мали отримати квартири ще у 2008—2010 роках, однак деякі об’єкти досі перебувають на рівні земельних робіт. 
«Живемо від зустрічі до зустрічі з президентом корпорації Зіновієм Щепановським, — розповідали люди, — а він все обіцяє... То каже, що гроші вивіз за кордон, щоб не пропали під час кризи, то нібито шукає інвесторів, то ось-ось банк дасть кредит, але ніякого руху на будовах немає». Відповідно до меморандуму, укладеного між корпорацією, ініціативними групами пайовиків і представниками влади, починаючи з 11 лютого будівельники на об’єктах мали відновити роботу, але там і далі панує затишшя. Зіновій Щепановський клятвено запевняв, що в першому кварталі здасть будинки з найвищою готовністю, однак слова не дотримав.
Найбільше забудовники переживають, щоб будівельну фірму не визнали банкрутом, а передумови для цього є. Вона має великі борги перед Пенсійним фондом, своїми працівниками, які місяцями не отримують зарплату, пайовиками, котрі вимагають повернути вкладені кошти. Рахунки заблоковано. Щоб розблокувати їх, потрібні чималі кредити, а хто їх дасть фактичному банкруту?
Під час зустрічі Зіновій Щепановський знову обіцяв, що ось-ось із Києва від одного з банків надійдуть 50 мільйонів гривень. Однак люди вже цьому не вірять. Вони хочуть, щоб влада знайшла нових інвесторів, а стимулювала їх виділенням земельних ділянок. Вклавши чималі кошти (дехто сплатив 100-відсоткову вартість квартири), люди залишились і без грошей, і без квартири. Заступник голови облдержадміністрації Микола Головач пообіцяв 4 квітня розставити всі крапки над «і».
До речі, у лютому в Тернополі на одній із новобудов було знайдено тіло відомого в місті підприємця Олега Садовського. Він чи то сам впав з висотного крана, чи йому «допомогли»... Будівельний бізнес був одним з видів його діяльності. Справи останнім часом ішли не дуже, людей також роками водили за ніс, обіцяючи квартири. Нині вони в розпачі: ні грошей, ні житла й апелювати немає до кого. Що й казати, послідовників у «Еліта-центру» чимало... У Києві знайшли можливість хоч якось допомогти ошуканим пайовикам. Як буде в Тернополі?