Із 27 березня з Ужгорода до Києва перестали літати літаки. Це дуже прикро вразило закарпатців, адже ще в середині 30-х років минулого століття звідси запросто можна було долати відстані повітряним шляхом до Праги, Братислави, Мюнхена і будь-якого іншого міста Європи... До того ж ще кілька днів тому голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида у хвалебному телеінтерв’ю з нагоди першої річниці свого перебування на посаді заспокоював, що все буде гаразд.
Прес-служба ОДА у коментарі пояснила, що «рейс «Ужгород—Київ» виконувала компанія «Дніпроавіа». Оскільки це приватне підприємство, то припинення рейсів з Ужгорода до столиці узгоджувати з обласною владою не зобов’язане». Авіакомпанія мотивувала своє рішення комерційною невигідністю маршруту. Але закарпатська влада переконана, що це не так. «Середня завантаженість рейсів становила близько 80 відсотків, а часто вільних місць у літаку не було взагалі, — коментує голова ОДА. — Безумовно, така ситуація нас не влаштовує. Шукаємо альтернативну компанію».
Додамо: проблему слід розв’язати негайно, оскільки вона щоденно б’є і по іміджу, і по бюджету Закарпаття — краю інвестицій і туризму.