Віктор Янукович продовжує турне країнами Південно-Східної Азії. Сьогодні він відвідає Бруней. Ця країна є потенційно серйозним інвестором, зазначив напередодні заступник глави адміністрації Президента Андрій Гончарук. У столиці цієї держави Бандар-Сері-Бегавані планується підписати Спільну заяву лідерів обох держав, а також укласти Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері оборони та Угоду про безвізові поїздки громадян.

А учора Віктор Янукович завершив державний візит до Сінгапуру. Це був перший візит такого високого рангу до цієї країни глави української держави. У його ході Віктор Янукович зустрівся з Президентом Республіки Сінгапур Селлапаном Рамою Натаном та провів переговори з Прем’єр-міністром Республіки Лі Сьєн Лунгом, а також виступив на Українсько-сінгапурському бізнес-форумі. «Авторитетні світові експерти очікують, що цього року Україна матиме один з найкращих показників зростання ВВП на континенті», — заявив він бізнесменам та наголосив, що останнім часом помітно зріс інтерес до України з боку іноземних ділових партнерів. «2010 року іноземними інвесторами в українську економіку було вкладено близько 6 мільярдів доларів прямих інвестицій, що майже на 7% більше, ніж 2009 року. Загалом же з початку 2010 року приріст іноземних інвестицій в економіку України становив 11,6%», — розповів Президент України. При цьому, наголосив Віктор Янукович, показовим є те, що істотне зростання відбулося вже у другій половині минулого року, і це — свідчення зростання довіри до української влади з боку іноземних інвесторів.

«Ми також активно працюємо над вдосконаленням державних механізмів поліпшення інвестиційного клімату в Україні, максимальним спрощенням діяльності іноземних інвесторів. Зокрема, ухвалено низку законопроектів, що суттєво скорочують кількість контролюючих органів та ліцензійних видів діяльності, спрощують дозвільні процедури», — переконував бізнесменів Віктор Янукович. Він додав, що «нам буде вельми приємно, якщо і представники великого сінгапурського бізнесу виявлять зацікавленість працювати у рамках цього механізму взаємодії влади та підприємців».

Во время посещения Центра строительства и развития доступного жилья «Тоа Пайо Таун», Сингапур.