Спорудження офісно-торговельного комплексу над столичною станцією метро «Театральна» знову в центрі уваги. У понеділок Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду, яким було визнано «укладеним договір між Київською міською радою та ТОВ «Альянс-Центр» про купівлю-продаж земельної ділянки». Тобто скандальне будівництво отримало ще один і цього разу дуже суттєвий доказ своєї незаконності. І такий вердикт суду — зрушення у цій, здавалося б, безвихідній справі.
«Не хочу радіти передчасно, але якщо йдеться про те, що Генпрокуратура виграла позов стосовно землі, то це для нас величезна перемога», — каже Наталія Мусієнко, активістка ініціативи «Кияни проти руйнації Києва».
Але заспокоюватися громадськість не збирається. На разі активісти проводять акцію «Покажи Президентові незаконну забудову». Днями Віктор Янукович закликав громадськість повідомляти його про випадки незаконних будівництв. Та охоче відгукнулася і кілька днів фотографувалася на тлі будівельної огорожі над станцією метро «Театральна». Всі світлини разом із підписами з вимогою зберегти Київ від руйнації уже на днях представлять на спеціальних виставках. Останні організують просто неба біля КМДА та адміністрації Президента. Тим часом на самому будівництві кипить робота.
— Навіть після цього рішення суду будівництво автоматично не завершиться, — переконує Ігор Луценко (ініціатива «Збережи старий Київ»). — І думаю, що буде ще другий тайм — гра за максимальну компенсацію.