Як уже писав «Голос України», в Одесі 23 і 24 березня за борги було відключено від газу котельні, що постачають тепло житловим масивам Таїрове й Котовського, а також центральну частину міста.
Протягом опалювального сезону, повідомляє «Газ України», теплопостачальники Одеської області заборгували компанії 312 мільйонів гривень (рівень оплати 50%). 86% всієї суми заборгованості припадає на два підприємства — «Теплопостачання міста Одеси» і «Одеська ТЕЦ». Борг міського бюджету перед підприємствами ТКЕ — близько 24 мільйонів гривень.
У поширеній офіційній заяві ДК «Газ України» сказано, що «замість конструктивної роботи, професійного аналізу, визначення найоптимальніших шляхів погашення заборгованості за спожитий газ, міська влада Одеси вдалася до голосних заяв і безвідповідальних дій. На сьогодні підприємства-боржники продовжують споживати природний газ, хоча оплату так і не була проведено й, відповідно, планові обсяги природного газу підприємствам ТКЕ не виділені. ДК «Газ України» вважає, що, маніпулюючи свідомістю громадян, міська влада Одеси намагається приховати власну безгосподарність і безпорадність і потурає неплатежам».