У традиційному конкурсі «Голос України» — у кожну родину» увосьме виграли комп’ютер листоноші, оператори Центру поштового зв’язку №4 Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» . На їхньому рахунку —1548 примірників передплаченого парламентського видання. А загалом це вже десята перемога корюківчан. Бо ще двічі вони посідали почесні призові місця у конкурсі «Голос України» — у кожну родину».
— Особливістю Чернігівщини є те, що вона в державі — одна з найбільших за територією, але в той же час це область, де кількість населення скоро наблизиться до мільйона, — каже генеральний директор Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимир Приходько. — Є села, відстань до яких від поштового відділення становить 24 кілометри. Незважаючи на це, в області в першому півріччі цього року передплачено 700 тисяч примірників різноманітних видань. Ми постійно посідаємо з передплати 2—3 місця в Україні. Наша поштова державна структура єдина, яка йде в області до людей. Листоноша не тільки доставляє періодику, пенсії, а й несе стареньким додому хліб, товари першої потреби.
«Голос України» теж державна газета. Вона толерантна, виважена. Це газета, в котрій немає бруду, якого багато у комерційних виданнях. Це подобається людям. І ми стараємося, щоб правдиве слово «Голосу України» вчасно потрапляло у всі села, міста. Позитивно, що співпраця чернігівських поштовиків з парламентським виданням дає свої плоди. За підсумками передплатних кампаній і перемог у конкурсі газети Верховної Ради матеріальна база Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» збільшилася на 50 тисяч гривень.
Цьогорічний призер конкурсу «Голос України» — у кожну родину» Центр поштового зв’язку №4 обслуговує Корюківський, Щорський, Семенівський та Новгород-Сіверський райони. Передплатою займаються 80 поштових відділень, у складі яких 200 листонош та 80 начальників. Усі вони разом, незважаючи на зменшення кількості населення у селах, змогли організувати свою роботу так, що перевищили рівень передплати видань на 1,1 % проти відповідного періоду минулого року. Щодня поштові машини ЦПЗ №4 долають 2100 кілометрів, аби вчасно доставити «Голос України», інші видання, кореспонденцію до передплатників.
Усі поштові відділення беруть активну участь у конкурсі «Голос України» — у кожну родину». А найкращі результати в організації передплати мають листоноші із Бириного, Ковпинки Новгород-Сіверського району, Жадового, Погорільців Семенівського району, Холмів, Савинки Корюківського району, Кучинівки, Смяча Щорського району. В цих селах є по 75, 50, 30 передплатників «Голосу України».
Чернігівська область.
Заступник головного редактора «Голосу України»Віталій Суддя (другий праворуч) під час урочистої церемонії вручення комп’ютера разом з генеральним директором Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Володимиром Приходьком, начальником ЦПЗ №4 Олександром Якушином, керівником відділу передплати ЦПЗ №4 Світланою Дзвінчук.
Фото автора.