Відповідні документи підписав Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, який нині очолює Парламентську асамблею Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС).
Підписання відбулося у вівторок під час зустрічі В. Литвина з Генеральним секретарем ПАЧЕС Олексієм Кудрявцевим, на якій обговорювалися питання, пов’язані з підготовкою та проведенням в Україні 37-го засідання Генеральної асамблеї ПАЧЕС 30 червня — 2 липня цього року.
Порядком денним засідання передбачено переобрання всього керівного складу Міжнародного секретаріату організації — Генерального секретаря та трьох його заступників. Нинішній Генсек ПАЧЕС О. Кудрявцев завершує свою діяльність на цій посаді й не має наміру балотуватися на неї.
Окрім процедурних питань, на засіданні планується обговорити та вирішити питання, пов’язані з торговельно-економічним співробітництвом країн Чорноморського регіону, їхньої взаємодії в сфері екології, культури, освіти та охорони здоров’я.
В. Литвин відзначив посилення ролі Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва як постійно діючого механізму міжпарламентського діалогу та засобу координації зусиль урядів і парламентів країн регіону. Водночас, на його думку, Асамблея як парламентський вимір ОЧЕС ще має величезний невикористаний потенціал для більш ефективної підтримки ініціатив та проектів урядів, громадських, підприємницьких і наукових кіл країн Чорноморського басейну стосовно регіонального співробітництва.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ