Фракція Комуністичної партії наполягатиме, щоб у новому трудовому законодавстві примусове відправлення працівника в неоплачувану відпустку адміністративно каралося з усією суворістю. Про це заявила народний депутат Катерина Самойлик, коментуючи ситуацію із примусовими неоплачуваними відпустками для 20 тисяч педагогів.
Сьогоднішнє ставлення до вчителя з боку влади свідчить про те, що комусь, мабуть, хочеться ліквідувати учительство як клас, зазначила вона. На думку парламентарія, дії керівників місцевих органів управління освіти завдають непоправної шкоди навчальному процесу, тому що він ефективний у разі виконання методик, в основі яких — безперервність процесу.
«Учителі, по суті, є фундаментом суспільства, прищеплюючи нашим дітям інтерес до знань, даючи ці знання, виховуючи й тим самим готуючи до вступу молодих громадян у доросле життя. Й аморальна поведінка деяких «чинуш», яким абсолютно байдуже до долі українських дітей, оскільки своїх вони вже прилаштували в дорогі приватні школи, позбавляє повноцінного майбутнього не лише наших дітей, а й країну загалом. Адже наші діти — це головний потенціал України», — цитує слова К. Самойлик прес-служба КПУ.
Нині, за словами народного депутата, робиться все, щоб у майбутнього України не було підготовленої молоді, а отже, й молодих фахівців, гідних громадян, нового високоморального та освіченого покоління. «Звідки новому поколінню взяти базис знань, якщо лише за останні півроку понад 20 тисяч учителів було відправлено в неоплачувану відпустку?» — заявляє парламентарій.