Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Валерій Баранов протягом останнього тижня провів низку зустрічей із виборцями. За підсумками поїздки південними районами Запорізької області відбулася зустріч Валерія Олексійовича з місцевими журналістами. 
Ішлося на прес-конференції про стан справ не лише в області, а й у країні загалом. Депутат серйозно занепокоєний подальшою централізацією розподілу бюджетних коштів, проблемами Пенсійного фонду та станом житлово-комунального господарства. Щодо Пенсійного фонду, то ще більше навантаження на нього створює виконання законодавства стосовно дітей війни.
«Сьогодні потрібно хоча б прирівняти дітей війни до учасників війни, адже виплати першим вищі. Тоді уряд зможе виконувати законодавство в повному обсязі», — вважає Валерій Баранов.
Кажучи про справи місцеві, народний депутат позитивно оцінив судове рішення (ми про нього писали) про скасування концесійної угоди Бердянської міськради і ТОВ «Чиста вода-Бердянськ». В. Баранов також упевнений, що проблема появи такого концесіонера, який тільки те й робив, що збирав гроші з бердянців, але не розраховувався з постачальниками води і електроенергії, — це проблема безвідповідального ставлення жителів міста до виборів. Тому з початком курортного сезону, повідомив присутнім Валерій Баранов, у Бердянську з’явиться ще один пам’ятник (їх там останніми роками — від «бичка-годувальника» і до «сантехніка Потапова» — встановлено понад десятка) — «діюча модель грабель». Як нагадування, що експериментів над собою — обираючи будь-кого — бердянцям проводити не варто. «Зрозуміло, що діюча модель працюватиме з урахуванням усіх вимог техніки безпеки, щоб не травмувати надто енергійних бажаючих вкотре наступити на одні й ті само граблі», — запевнив народний депутат.
Запоріжжя.