Товариський матч молодіжних збірних (U-21).

Україна — Ісландія. 3:2. Голи: Ярмоленко, 27, 54, Білий, 51, Йоганнссон, 70 (п), Сігурдарссон, 75.
Україна: Бойко, Бутко (Федорчук, 87), Селін, Ракицький (Путівцев, 57), Степаненко (Гармаш, 58), Ярмоленко (Лисенко, 57), Кривцов, Голодюк (Прийма, 87), Білий (Морозюк, 58), Чеснаков (Віценець, 66), Кравець (Зозуля, 46). Тренер — Павло Яковенко.
Ісландія: Бьорнссон, Валдімарссон, Ейолфссон (Сігурбьорнссон, 46), Пальссон, Гельгасон (Лаксдал, 68), Йоганессон, Стейндорссон (Гуннарссон, 68), Відарссон (Маргейрссон, 59), Сігурдарссон, Ормарссон (Сверіссон, 46), Йоганссон. Тренер — Ейофлюр Сверіссон.
Рефері — Віталій Годулян (Україна).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 6 000 глядачів. 6 градусів. Часом дощ.
Зустрічалися учасники фінальної частини чемпіонату Європи, що відбудеться в червні у Данії. Тому цікаво було побачити, на що здатні наші гравці, маючи за суперника симпатичну у всіх відношеннях команду: добре вишколену, бойову, рухливу, швидку, доволі в’язку.
Однак стартовий склад збірної України помітно переважав ісландців. Точніше, він переграв їх, забивши три м’ячі. Добре зарекомендував себе динамівець Андрій Ярмоленко. Особливо ефектно він влучив перший раз — потужним ударом з нальоту. Диво-гол записав на свій рахунок луганчанин Максим Білий (на знімку в центрі). Поцілив він метрів з 25-ти.
А потім Яковенко зробив одразу чотири заміни. І у відлагодженому механізмі нашого колективу ніби щось зіпсувалося. Гості заробили пенальті і реалізували його, а невдовзі скоротили відставання до мінімуму. Та під кінець зустрічі знову була відчутною перевага українських футболістів, котрі могли забити ще кілька разів. Але гості відбилися.
Ейофлюр Сверіссон:
— У цій зустрічі ми могли задіяти лише десять гравців, котрі регулярно виходили на поле у поєдинках відбірного циклу. Ще одна десятка з «молодіжки» буде задіяна у найближчому відбірному матчі до Євро-2012 за національну збірну проти команди Кіпру. Тому змушений був залучати групу необстріляних футболістів. Я задоволений їхнім ставленням до гри, вони дуже старалися. Думаю, результат, який показала ця команда — цілком прийнятний. Ну, а збірна України заслуговує на всілякі компліменти. Щиро кажу, що це дуже сильна команда.
Павло Яковенко:
— Типова товариська зустріч, у якій усім треба було дати можливість себе проявити, бо ми давно вже не збиралися. Особлива подяка тренерові національної збірної за те, що відпустив до нас п’ятьох гравців.
— А що з Коноплянкою?
— У нього мікротравма литкового м’яза.
— Можна вважати, що цей склад — своєрідна прикидка на фінальну частину Євро-2011 в Данії?
— «Прикидка» — це всі футболісти. Ті, що виступали проти Швейцарії, теж добре грали. Але навіть футболістам першої збірної ще не гарантовано місце в складі.
— Білий досить успішно замінив Коноплянку...
— Якщо Білий буде в гарному стані, він зможе зіграти і на Євро влітку.
— Як вам гра нападників?
— Він був один, і не завжди все виходило в нього. Треба ставити запитання до середньої лінії, коли нападник не дуже добре грає. Втім, і Кравця, і Зозулю ми плануємо задіяти на Євро. У наступному контрольному поєдинку (28 березня) в Данії Кравця замінить Зозуля. Погано, що обидва вони не грають протягом 90 хвилин у матчах свого клубу.
— Прокоментуйте, будь ласка, той факт, що м’ячі були пропущені після замін.
— Нові гравці не встигли ввійти у гру.
Фото Павла КУБАНОВА.