Сьогодні о 20.30 в Україні почнеться Година Землі. Це означає, що ті, кому не байдужі кліматичні зміни на планеті та марнотратне споживання природних ресурсів, виявлять бажання об’єднати зусилля заради майбутнього і на одну годину вимкнуть світло: в квартирах, кав’ярнях, біля пам’яток архітектури...
Годину Землі в Україну проводять утретє, і щороку кількість міст, які беруть участь в акції, зростає. Нині про свій намір приєднатися до акції заявили 28 великих та малих міст країни: Львів, Полтава, Рівне, Вінниця, Тернопіль, Одеса... У Києві в Годину Землі в центрі сучасного мистецтва М17 триватиме концерт при свічках за участі Дмитра Шурова та групи «Бахрома». Кілька десятків ресторанів та кав’ярень запропонують відвідувачам вечерю при свічках. Зазвичай у цю годину вимикають підсвітку і біля пам’яток архітектури. Приміром, торік у Києві в темряві опинилися Києво-Печерська лавра та Театр опери і балету. Цього року перелік столичних об’єктів, які вимкнуть світло в Годину Землі, журналістам дізнатися не вдалося, бо столична влада затягувала з наданням такої інформації до останнього.
Залишається додати, що така акція в останню суботу березня відбудеться в більш як 120 країнах світу на всіх континентах. Торік вона об’єднала мільярд осіб.