Столичні вартові доріг переконані: вберегти школярів від неприємностей на дорогах здатна профілактична робота. Так, за кожним навчальним закладом районів міста закріплений офіцер, який раз на місяць веде бесіди з учнями на тему: «Правила дорожнього руху». Вивчення цієї інформації відбувається в ігровій формі, з обговоренням реальних ситуацій, які трапляються на дорогах.
А столична школа №88 є практичним полігоном у Печерському районі, де інші учасники шкіл можуть на практиці відпрацювати отримані навики: побувати на обладнаному там міні-перехресті як пішоходом, так і інспектором зі свистком та жезлом.
— До роботи з дітьми дошкільного віку в працівників ДАІ району дещо інший підхід. Як і в школах, за кожним дитячим садочком закріплений інспектор із сержантського складу, — розповідає інспектор Печерського ВДАІ Анастасія Циба. — Основну увагу вони приділяють не лише малюкам, а й їхнім батькам, бабусям, дідусям. Нагадування дорослим, які опікуються дітьми, що дорога становить небезпеку, інколи буває не зайвим.
За словами А. Циби, з метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму, популяризації правил дорожнього руху та зміцнення дружніх зв’язків між загонами юних інспекторів руху відділ ДАІ Печерського району спільно з управлінням освіти Печерської районної державної адміністрації в березні 2011 року в приміщенні районного Палацу дітей та юнацтва провели ХV Всеукраїнський конкурс серед команд веселих та найкмітливіших юних інспекторів руху району на тему: «Твій друг — безпечний рух». У конкурсі КВН ЮІР взяло участь чотири команди навчальних закладів Печерського району: ліцей міжнародних відносин № 51, гімназія № 56, Києво-Печерський ліцей «Лідер» № 171, Український гуманітарний ліцей. Команди, які здобули призові місця, нагороджено цінними подарунками.
Фото надане ВДАІ Печерського району.