У сівбу ярих культур майже одночасно включилися всі райони Херсонщини. Згідно з наміченими планами механізаторам належить покласти в грунт насіння на площі майже 752,7 тисячі гектарів, із них під зернові відведено близько 237 тисяч.
Господарства краще забезпечені посівним матеріалом високих кондицій сортів місцевої селекції, зокрема, створених ученими Інституту південного землеробства, розташованого поблизу Херсона.
Цьогоріч хлібороби краю планують зібрати не менше двох мільйонів тонн зернових і зернобобових культур, що на 39,6 відсотка більше, ніж торік.
Взявши курс на приведення структури посівних площ до науково обгрунтованих норм, господарства майже на 49 тисяч гектарів скорочують посіви соняшника. Захоплення цією високоприбутковою культурою у попередні десятиліття призвело до виснаження грунтів. Немає особливих проблем і з пальним. Щоб звести до мінімуму спекулятивні ціни, ОДА визначила двох регіональних операторів, які відвантажують дизпаливо за ціною 8 гривень 44 копійки за літр, а бензин А-76 — по 7 гривень 85 копійок.
А з коштами, як завжди, важко. Дефіцит на проведення весняно-польових робіт становить 289,6 мільйона гривень. Зменшити його планується за рахунок держбюджету, а також товарних кредитів і форвардних контрактів.