Щоб сумлінно захищати батьківщину, військовий повинен мати міцний тил. На жаль, квартирне питання серед соціальних проблем людей у погонах залишається найболючішим. Нині у черзі за власним помешканням вишикувалися понад 45 тисяч армійців, з них майже 11,5 тисячі — «запасники».
Минулого року військовослужбовцям та їхнім сім’ям було надано 2020 осель. У Міністерстві оборони стверджують: ситуацію щодо здачі житла вдалось стабілізувати. І запускають нову житлову програму «Військове містечко-300» — пілотний проект за підтримки уряду України. З цього приводу вчора у місті Гостомель Київської області за участю міністра оборони Михайла Єжеля (на знімку) заклали пам’ятний знак на місці, де зведуть  житлові будинки для військовослужбовців. Ця програма передбачає залучення позабюджетних коштів для будівництва житла (планується зведення 300 мікрорайонів) на земельних ділянках  звільнених військових містечок шляхом спільної забудови. Військове відомство отримає 25% площі від всього житла у побудованому містечку.
Програма триватиме п’ять років, протягом яких новоселами стануть майже 50 тисяч військовослужбовців та буде створено фонд резервного житла для Міністерства оборони України.