Учора Президент України Петро Порошенко провів зустріч з іноземними інвесторами, представниками інвестиційних компаній та фондів, на якій представив «Стратегію реформ-2020» та заявив про твердий намір влади створити сприятливий інвестиційний клімат.

Президент відзначив, що країні ще треба подолати багато труднощів, бар’єрів, насамперед — підвищити рівень правосуддя. Глава держави заявив про «сильну волю вирішити всі ці проблеми та створити сприятливе середовище для інвестицій». До того ж Петро Порошенко наголосив, що між Президентом та урядом немає жодних розбіжностей.

«Україна проходить через значні перетворення, і зусилля кожного визначатимуть наш успіх в досягненні поставленої мети: європейські стандарти життя, гідне місце у світі. І через шість років ми повинні будемо відповідати Маастрихтським та Копенгагенським критеріям», — заявив Президент.

«Наша мета — членство в ЄС, європейські стандарти та цінності», — підкреслив Президент, додавши, що для отримання членства в ЄС потрібно здійснити багато перетворень. «Це неймовірна кількість реформ та проблем. Неможливо провести 62 реформи одночасно, але в нас просто немає вибору. Зупинка процесу реформування стане катастрофою для України. Уряд, майбутній парламент і я як Президент повністю це усвідомлюємо», — наголосив Петро Порошенко.

Критично важливими для України глава держави назвав судову та антикорупційну реформи. Президент висловив сподівання, що 7 жовтня парламент ухвалить антикорупційний пакет законопроектів, розроблений Президентом та урядом. «Верховенство права має стати найпершим результатом реформ. Інвестори потребують цього, громадяни потребують цього, країна потребує цього», — наголосив глава держави.

Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі з представниками компаній, які входять у Європейську бізнес-асоціацію та Американську торгову палату.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).