Комуністи виступають категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Про це заявив журналістам у Донецьку народний депутат України Микола Кравченко. «Ми ніколи не погодимося із земельною реформою, яка передбачає фактичний продаж землі. І вже не нашим олігархам, а іноземним державам, — зазначив депутат. — Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що у 2012 році ми вдвічі менше платитимемо зовнішніх боргів. Гадаю, тут закладені в тому числі і варіанти розрахунку землею. Це останнє, що залишилося в наших людей».
На думку парламентарія, приватизація сільськогосподарських земель не матиме ефекту: «Пам’ятаєте, як ваучери роздавали, весело танцюючи? Як обіцяли різноманітні блага щороку від того, що ваучер вкладали в заводи? Щось я не зустрічав людей, які сьогодні жили б на дивіденди від ваучерів. Те саме буде із землею. Одноразово люди отримають якісь гроші, абсолютно невідповідні рівню оцінки землі та її вартості. І все — селяни перетворюються на найняту робочу силу». 
Під час зустрічей у Донецьку комуніст піддав різкій критиці так звану оптимізацію мережі шкіл та лікарень. «Казка, яка змальовується, — це із галузі фантастики. Можливо, в кабінеті і можна уявити собі таку схему. Але ми ж практики і знаємо, що практичного втілення ця програма не знайде, — переконаний 
М. Кравченко. — Обіцяють, що у восьми містах області споруджуватимуть сучасні лікарні. А старі що — руйнувати? Куди медичний персонал піде? Ми категорично проти того, щоб у такий спосіб розв’язувалося питання».
Депутат спростував заяви керівників області про нібито підготовлений законопроект, який передбачає оптимізацію мережі медичних закладів. У порядку денному цієї сесії цього документа немає, запевнив парламентарій.