Учора Генпрокуратура висунула обвинувачення екс-президенту Леоніду Кучмі, повідомляє інтернет-видання «Українська правда». Про це після слідчих дій у Генпрокуратурі журналістам сказав сам Л. Кучма.
За словами Л. Кучми, в нього була очна ставка з Олексієм Пукачем, після чого йому висунули обвинувачення.
«Пукач, мені здається, діє за правилом: немає людини — немає проблеми. Немає Кравченка — можна на нього все звалювати», — сказав екс-президент. Також Кучма зазначив, що Пукач проходить у справі як свідок. 
Водночас, як повідомляє УНІАН, очна ставка з Миколою Мельниченком перенесена на п’ятницю, оскільки екс-президенту стало зле після слідчих дій. Про це журналістам повідомив автор «касетного скандалу».
Проте його слова спростував сам Леонід Кучма. Учора він також сказав журналістам, що звинувачення проти нього базуються на плівках та свідченнях колишнього голови Верховної Ради Олександра Мороза і Миколи Мельниченка.
Леонід Кучма висловив думку, що Миколу Мельниченка треба притягнути до відповідальності за зраду держави Україна. І нагадав справу про «Кольчуги», яка пізніше не отримала підтвердження. Водночас він висловив переконання, що плівки екс-майора СБУ Миколи Мельниченка сфальсифіковані. За його словами, «сьогодні техніка дає змогу це зробити».