Напередодні Дня працівників освіти Президент України Петро Порошенко провів зустріч із переможцями Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2014» та вручив їм державні нагороди. Вітаючи вчора вчителів з професійним святом та з присвоєнням почесного звання, глава держави, як повідомляє його прес-служба, відзначив їхній внесок у виховання дітей, формування особистостей. «Вважаю, що для кожного громадянина згадка про вчителів, які навчили їх усього, це є той якір, який тримає важливі людські якості. Я досі пам’ятаю своїх вчителів математики, хімії, фізики, вчителя мови і літератури і дуже вдячний, бо той внесок, який роблять у формування особистості батьки і вчителі, є визначальним», — сказав він.

На переконання глави держави, робота педагогів і їхня роль у вихованні суспільства є одними з найцінніших. «Головне, щоб зі школи в нас виходили особистості, а не тільки ті, хто має певний набір знань. Найважливіша місія, яка сьогодні є перед вами, — це виховання нової української нації», — сказав він.

Говорячи про виховний процес в умовах сьогодення, Петро Порошенко наголосив на важливості виховання патріотизму. «Вперше зараз ми маємо унікальну ситуацію, коли нація об’єдналася. Коли вийти у вишиванці, заспівати український гімн є справою честі, а не вимушеним кроком. Той шлях, який пройшла Україна за останні півроку, вона не пройшла за останні 23 роки до цього. Внесок і відповідальна місія школи в цьому теж є для нас визначальними», — підкреслив Президент.

«Ми виховуємо патріотизм, любов до Батьківщини, нам є що захищати, і ми знаємо, як це захищати. Все це з’являється в школі, на ваших уроках», — додав він, зазначивши, що спільними зусиллями нині народжується нова Україна.