Народний депутат Олег Ляшко готує зміни до закону про освіту, якими пропонується не збільшувати плату за навчання. Також він ініціюватиме проект постанови про заборону підвищення вартості проживання у гуртожитку. Про це народний обранець заявив під час зустрічі зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
Парламентарій розповів, що нині він формує свою команду і найближчим часом оголосить про створення партії. «До неї ввійдуть молоді, креативні, розумні хлопці і дівчата. Мені потрібна підтримка людей, а не політиків. У списку не буде жодного діючого народного депутата, але буде молодь, яка має знання і хоче зробити країну кращою, — наголосив О. Ляшко. — Коли ти молодий, то це зовсім інша життєва позиція, прагнення працювати. Для мене дуже важливо, щоб майбутні члени партії відчували свою дотичність до неї з самого початку. Придумували разом назву, писали статут, розробляли програму».
За його словами, саме молоде покоління треба приводити до влади, бо лише воно здатне змінити ситуацію в країні на краще. «Я готовий вести молодь. У мене немає ні перед ким ні фінансових, ні будь-яких інших зобов`язань. Я незалежний політик», — заявив народний депутат.
Парламентарій пропонує нову економічну політику, яка сприятиме відновленню національного виробництва, створенню робочих місць та змінить кредитну і тарифно-митну політику. «З такою програмою дій підемо на парламентські вибори», — зазначив народний обранець та додав, що відкритий до пропозицій.
О. Ляшко підкреслив, що інтереси України у нього — на першому плані. Він є прихильником ринкової економіки, визнає приватну власність, виступає за відновлення національного виробництва та за припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом на нинішніх умовах. А також вважає, що треба шукати опертя не за кордоном, а у власного народу.
Народний депутат переконаний, що ніякого покращення ні сьогодні, ні завтра не буде, поки не запрацює виробництво, національна промисловість. «Замість того, щоб тратити гроші на підтримку сіл, — каже парламентарій, — ми купуємо китайську гречку. Тому, доти, доки Україна буде територією споживання, а не виробництва, покращення не слід очікувати. Держава має створювати умови через законодавчі механізми, щоб підтримувати і збільшувати середній клас, який є основою суспільства».
О. Ляшко є прихильником еволюційних змін на виборах. А якщо їх сфальсифікують, то тоді, за його словами, треба діяти рішуче. «І тут я покладатимуся на молодь, студентів, які не обтяжені, нічого не бояться. Бо за країну треба вміти постояти, особливо коли для цього є всі підстави», — підкреслив народний депутат.