Таке переконання висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров учора під час національних зборів депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів. Зібралися вони для того, щоб «обговорити завдання та визначити наступні кроки для поліпшення добробуту кожної української родини».
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає таку нараду особливо актуальною і конче необхідною на сьогодні. Передусім він пов’язав це з тим, що примірка до реформ завершилася і вже є чіткі завдання, які потрібно вирішувати. Відтак необхідно визначитися, яке місце в цій роботі належить центральним гілкам влади, а яке — місцевим. Водночас В. Литвин наголосив, що розв’язання будь-яких проблем супроводжуватиме критика і закликав учасників зборів бути готовими до таких складнощів.
Глава парламенту також припустив, що 2011 рік буде критично важливим для України, адже за цей час треба досягнути певних змін і заручитися вірою людей у те, що країна й надалі розвиватиметься. «Нині часто можна почути закиди, що маємо в країні монополію влади», — сказав В. Литвин. Однак, за його словами, швидше варто говорити про концентрацію влади. Загалом він побачив у залі людей, які відповідальні за те, що відбувається в країні, і висловив готовність всіляко сприяти майбутнім позитивним змінам. В. Литвин підкреслив, що в Народній партії Партія регіонів може бачити надійного партнера не лише в сесійній залі, а й у системі місцевого самоврядування.
Президент Віктор Янукович не зміг відвідати збори через хворобу, тож його привітання зачитав керівник адміністрації глави держави Сергій Льовочкін. У ньому наголошувалося, зокрема, на тому, що ключову роль у здійсненні запланованих перетворень, забезпеченні політичної стабільності та політичної єдності відводиться Партії регіонів «як монолітній, потужній політичній силі». Відтак, вважає Президент, важливо здолати опір «бюрократичної корумпованої системи, яка не зацікавлена в реформах, не може змиритися з неминучою втратою своїх необмежених повноважень». У своєму посланні глава держави висловив переконання, що кожен із присутніх у залі відчуває особисту причетність до розпочатих змін і готовий виправдати довіру виборців, забезпечити успішний розвиток територіальних громад і всієї країни.
Прем’єр М. Азаров нагадав про досягнення, яких уже вдалося досягнути нинішній владі. За його словами, їх немало, однак суспільство й надалі песимістично оцінює ефективність розвитку країни. Урядовець пояснив це «неправильною» інформаційною політикою, через яку для пересічних громадян фарби дещо згущуються. Однак узятий курс змін влада підтримуватиме й надалі, оскільки хоч він і непростий (мовляв, легше було б залишити складну роботу своїм наступникам), проте правильний. Глава уряду закликав усіх присутніх долучитися до цієї роботи, не боятися проявляти ініціативу на місцях і не підвести сподівань виборців.