Екс-Президент України Леонід Кучма учора о 10-й годині прийшов на допит за викликом до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України.
Як передає УНІАН, під час спілкування з журналістами він заявив, що «морально готовий пройти через всі муки пекла, щоб довести, що не винний». «Я спокійний. Я чесно кажу. Я спокійний... Ви чудово знаєте, що 10 років я жив в умовах жорстокого психологічного пресингу: він то піднімався, то опускався, залежно від того, які події відбувалися в Україні, — то вибори або якась інша економічна ситуація, то комусь не догодив. Я хочу, щоб в історії України залишилася тільки правда, що я зробив для країни і що я не робив», — сказав Л. Кучма.
За його словами, виклик до Генпрокуратури був для нього «як сніг серед ясного неба», а про порушення кримінальної справи він дізнався із ЗМІ.
Водночас Л. Кучма зауважив, що крім плівок Мельниченка, не може бути доказів, «тим більше так, як комусь хочеться щось інтерпретувати». Він нагадав, що ще п’ять років тому наголошував, що «це була жахлива провокація проти України, Президента України». 
Учора біля Головного слідчого управління Генпрокуратури з’явився і... колишній майор Державної служби охорони Микола Мельниченко, якого, за його словами, також викликали на допит у справі Гонгадзе. Екс-охоронець заявив, що вимагає очної ставки з Л. Кучмою при подальшому розслідуванні справи для усунення всіх суперечностей.