Футбол. З метою популяризації Євро-2012, Генеральне Консульство Республіки Польща у Вінниці ініціювало проведення у місті над Південним Бугом товариського матчу з футболу між молодіжними збірними командами наших країн. Про це повідомив Генеральний Консул пан Кшиштоф Свідерек. За його словами, такий поєдинок, можливо, відбудеться не тільки у Вінниці, а й ще в одному з міст України.
— Ми вже завершили переговори з представниками української й польської сторін і отримали принципову згоду на проведення такого поєдинку, — уточнив пан Свідерек. — Тепер справа за спортивними функціонерами наших країн. Дату проведення матчу має визначити УЄФА.
Польський дипломат щиро зізнався, що із задоволенням поїде на півфінал до Варшави і на фінал Євро-2012 до Києва, але за однієї умови — якщо в ньому зустрінуться збірні Польщі й України.
Генеральний Консул не бачить ризиків щодо проведення футбольного євротурніру в наших країнах. «Тандем — Україна й Польща — приречений на успіх в організації змагання, — наголосив пан Свідерек і додав: — Згадайте мої слова після завершення турніру».
Вінниця.