КИЇВ
Порушено кримінальну справу за фактом убивства судді Шевченківського райсуду міста Києва Сергія Зубкова, повідомляє ТСН. Увечері 21 березня його знайшли мертвим у під’їзді свого будинку на вулиці Голосіївській. На тілі виявили вогнепальні та ножові поранення.
Про подію правоохоронців повідомили жителі будинку, які знайшли вбитого. Як повідомляє газета «Сегодня», у Зубкова при собі були лише ключі від квартири. Портфеля, грошей, інших цінностей не виявилося.
Слідство розглядає кілька версій злочину, зокрема, замовне вбивство, пов’язане із виконанням службових обов’язків, убивство з особистої неприязні і побутове вбивство. Розглядають також версії нападу з метою пограбування і випадкове вбивство.
Колеги відгукуються про суддю з теплотою, проте, як відзначає газета «Сегодня», недоброзичливців він мав. На причетність до злочину вже перевіряють киянина, що розмістив в Інтернеті гнівний лист на адресу судді, який нібито незаконно виселив його з квартири, вирішивши суперечку на користь комерційної структури. Сергій Зубков вів також справу щодо скандального будівництва житлового будинку на вулиці Гончара, 17/23 і низку інших.