Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує затвердження антикорупційного закону на початку квітня. Про це В. Литвин заявив в інтерв’ю газеті «Известия в Украине». За словами керівника українського парламенту, «цей закон украй необхідний не лише з соціальної і правової точок зору, а і з психологічної». «Щоб кожен держслужбовець, прочитавши його, усвідомив неминучість і суворість покарання за протиправні діяння», — пояснив він.
Голова Верховної Ради висловив думку про необхідність проведення «колективних читань закону, щоб потім не було нарікань з приводу того, що хтось не знав, не читав, не надав значення». Таке ознайомлення із документом, зазначив В. Литвин, повинно відбутися «у всіх інститутах державної влади, на всіх її рівнях». Призначення закону, підкреслив голова парламенту, — довести, що від декларацій держава переходить до практичних дій. Розділи, направлені на повторне друге читання, за його словами, будуть доопрацьовані, і на початку квітня Верховна Рада України остаточно прийме цей документ.
При цьому Голова Верховної Ради наголосив: «Живити ілюзії, що один закон розв’яже всі проблеми з корупцією, було б наївно. Але хоча б на перших порах у чиновників спрацьовуватиме почуття страху. Разом з тим потрібно посилено працювати над подоланням бідності і становленням громадянського правового суспільства. Лише тоді можна розраховувати на позитивний результат».
Прес-служба Верховної Ради України.