Критична ситуація навколо закритої шахти «Червоний Жовтень» (Єнакієве) нарешті знайшла своє розв’язання. Гірникам цієї та інших 13 шахт, що входять до державного підприємства «Укршахтгідрозахист», почали гасити борги із зарплати.
Як повідомляла наша газета, шахтарі не отримували гроші два з половиною місяці. Тож атмосфера в колективі була дуже напруженою. Гірники навіть писали листа Прем’єр-міністру Миколі Азарову, в якому вимагали погасити борги та покарати винних у затримці зарплати чиновників.
«Ми вже отримали повністю зарплату за січень і 36 відсотків зарплати за лютий, — поділився радісною звісткою голова профспілкової організації «Червоного Жовтня» Юрій Тесля. — До кінця тижня нам віддадуть решту грошей за лютий і навіть пообіцяли аванс за березень. Люди, звичайно, раді, почуваються більш упевненими. Адже що потрібно всім нам? Чесно відпрацював — чесно заробив».
За словами співрозмовника, рівень зарплати на шахті достатній, якщо гроші виплачуються вчасно. Але останніми місяцями викручувалися, хто як міг. Тому багато гірників у першу чергу роздали борги чи зробили виплати за кредитами. Настрій у колективі, як висловився Юрій Тесля, «радісно-тривожний». Лідер профспілки відзначив особливу роль «Голосу України» у висвітленні проблеми колективу: «Об’єктивно, чесно, нічого зайвого. Коли у вашій газеті виходить стаття — це вже на рівні закону. Дякуємо журналістам за підтримку і допомогу».