Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 22-й тур.
18 березня. «Ворскла» — «Металург» (Донецьк). 1:1. 3 100 глядачів. Рефері — Родіоненко (Луганськ). Голи: Янузі, 51 — Аделей, 86.
19 березня. «Зоря» — «Оболонь». 1:0. 500 глядачів. Рефері — Жуков (Донецьк). Гол: Фомін, 72.
«Кривбас» — «Металіст». 0:0. 4 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область).
«Севастополь» — «Карпати». 3:1. 2 000 глядачів. Рефері — Покидько (Полтава). Голи: Жабокрицький, 11, Скоба, 59, Ференчак, 88 — Кочиш, 45.
20 березня. «Арсенал» — «Іллічівець». 3:1. 1 235 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Шацьких, 43, Мазілу, 66, 68 — Невмивака, 5.
«Шахтар» — «Волинь». 4:0. 33 454 глядачі. Рефері — Кутаков (Бровари). Голи: Жадсон, 42 (п), Мхітарян, 69, Тейшейра, 70, Морено, 86.
«Дніпро» — «Динамо». 1:0. 31 003 глядачі. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Стрінич, 51.
«Металург» (Запоріжжя) — «Таврія». 2:2. 2 500 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве). Голи: Ліма, 39, Пісоцький, 53 — Каблаш, 90+1, Ідахор, 90+3 (п).
Бомбардири: Селезньов («Дніпро») — 13 м’ячів, Ідахор («Таврія») — 11, Девич («Металіст») — 10, Ярмоленко («Динамо») — 9.
Знакова подія: в українській Прем’єр-лізі в якості асистента рефері дебютувала жінка — киянка Наталія Рачинська (на знімку). Вона відпрацювала на матчі в Запоріжжі. Із завданням впоралася успішно. Втім, не варто дивуватися, бо вона має авторитет у жіночому футболі, є асистентом рефері ФІФА.
А тепер про головне — поєдинок у Дніпропетровську. І «Динамо», і «Дніпро» підійшли до нього, зазнавши суттєвих кадрових втрат. А динамівці провели ще й важкий матч Ліги Європи в Манчестері у четвер. Тому їм забракло часу на відновлення. Можливо, «Динамо» тепер переживає ще й певний природний спад. Але, сподіватимемося, що до матчів із «Брагою» кияни відновлять кондиції.
І ще про одне, що аж ніяк не сприяло динамівцям, котрі грали на якісних газонах і вдома, і в Європі, — це жахливе поле на стадіоні «Дніпро-Арена» — важке і в’язке.
Стосовно дніпрян, то вони мали вдосталь часу і для відпочинку, і для підготовки — повний тиждень. Тому й були помітно свіжішими і спритнішими. А відтак — більше володіли ініціативою, частіше атакували. І, зрештою, свого добилися, розігравши одразу після перерви ефектну атаку, котру після передачі Коноплянки ударом з досить гострого кута, але зблизька, завершив Стрінич. То було переможне влучання.
Лідер чемпіонату серйозно поставився до матчу з лучанами. Футболісти «Шахтаря» зіграли, як кажуть, із насолодою і порадували своїх прихильників. Якщо і раніше мало в кого виникали сумніви щодо чергового чемпіонства «гірників», то тепер, після невдачі «Динамо» у Дніпропетровську, всі ці розмови про гонитву киян втратили актуальність.
А от боротьба за «бронзу» загострилася, ще й як. «Дніпро» додав жару, бо тепер відстає від «Металіста», котрий йде третім, лише на очко. Та й друге місце ще не заброньовано остаточно. Отже, інтрига ще не вмерла.
На знімку: суперечка Данило Сілви (ліворуч) та Євгена Шахова.
Фото з сайта ФК «Дніпро».