Запоріжжя називають містом «трьох електростанцій» (дві з них — Запорізька АЕС та Запорізька ТЕС — розташовані неподалік, в Енергодарі), проте і тут відчуваються проблеми з енергопостачанням. Особливо важко місцевим селищам приватного сектору. Тут напруга в мережах не відповідає нормам, а на 50 відсотках вулиць — суцільна темрява.

Про це йшлося на засіданні депутатської комісії із життєзабезпечення Запорізької міськради. З’ясувалося, що в центрі Запоріжжя — напроти будівлі облради та облдержадміністрації, де на площі Фестивальній відбуваються масові культурні заходи, вже давно не вистачає потужностей енергозабезпечення. Від перевантажень світло періодично вимикається. Не краща ситуація і на каскаді «Райдуга», де відбуваються всеукраїнські фестивалі й концерти, і на Прибережній магістралі, відомій своїми Покровськими ярмарками, учасникам яких доводиться підключати свої павільйони просто до опор електромереж.

Для розв’язання проблем з освітленням Запоріжжю знадобиться до 40 нових трансформаторів. Ці агрегати без затримок береться виготовити місцеве підприємство «Запоріжтрансформатор», а от грошей на їхнє замовлення і придбання бракує.