Голова Верховної Ради України Володимир Литвин 18 березня зареєстрував законопроект про внесення змін до Регламенту щодо персонального голосування за допомогою сенсорної кнопки. Про це, як повідомила прес-служба парламенту, Володимир Литвин сказав в інтерв’ю «5 каналу».
Голова Верховної Ради висловив сподівання, що нині «ані Регламентний комітет, ані депутати не будуть посилатися на те, що такі рішення треба приймати змінами до Регламенту», а парламент підтримає розроблений ним законопроект, і модернізована система «Рада-3» запрацює.
В. Литвин пояснив, що відповідно до законодавства він не міг власним розпорядженням ввести в дію цю систему, оскільки нинішня редакція Конституції позбавила Голову Верховної Ради права організовувати роботу законодавчого органу, і нині, по суті, це робить Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.
Крім того, відповідаючи на запитання, глава парламенту не виключив можливості створення Тимчасової слідчої комісії щодо приватизації «Укртелекому». «Коли кажуть про те, що є сумніви, то, очевидно, варто було б піти на те, щоб парламентськими зусиллями, парламентськими можливостями встановити істину, а не говорити загадковими фразами», — наголосив він.
В. Литвин зауважив також, що виникають питання про доцільність приватизації «Укртелекому», коли ціна на нього впала у зв’язку із кризою. За його словами, хоча цю дискусію потрібно було проводити раніше, нині важливо вжити всіх заходів до виконання умов, які було передбачено під час приватизації.
Голова Верховної Ради повідомив також, що в парламенті розроблено законопроект про внесення змін до Податкового кодексу. З цим документом, за його словами, мають ознайомитися платники податків і внести свої пропозиції. На думку В. Литвина, потрібно вийти не на «часткове, локальне» рішення, а на рішення, яке дасть змогу виправити ситуацію.