Футбол. Ліга Європи. 

1/8 фіналу. Матчі у відповідь. 17 березня. 
«Порту» (Португалія) — ЦСКА (Росія). 2:1 (перший матч — 1:0). «Вільярреал» (Іспанія) — «Байєр» (Німеччина). 2:1 (3:2). «Ліверпуль» (Англія) — «Брага» (Португалія). 0:0 (0:1). «Рейнджерс» (Шотландія) — ПСВ (Нідерланди). 0:1 (0:0). «Зеніт» (Росія) — «Твенте» (Нідерланди). 2:0 (0:3). «Спартак» (Росія, Москва) — «Аякс» (Нідерланди). 3:0 (1:0). ПСЖ (Франція) — «Бенфіка» (Португалія). 1:1 (1:2).
«Манчестер Сіті» (Англія) — «Динамо» (Україна, Київ). 1:0. Гол: Коларов, 39. Перший матч — 0:2.
«Манчестер Сіті»: Гарт, Коларов (Мілнер, 88), Лескотт, Компані, Річардс, Баррі (Джонсон, 71), Туре, де Йонг, Балотеллі, Тевес, Давид Сілва (Джеко, 76). Тренер — Роберто Манчіні.
«Динамо»: Шовковський, Данило Сілва, Алмейда, Юссуф, Попов, Гусєв, Єременко, Вукоєвич, Ярмоленко (Бетао, 90+2), Нінкович (Зозуля, 46), Шевченко (Гармаш, 61). Тренер — Юрій Сьомін.
Вилучено Балотеллі, 36 (груба гра із загрозою нанесення травми).
Рефері — Кюнейт Чакір (Туреччина).
Манчестер. Стадіон «Сіті оф Манчестер». 20 000 глядачів. 9 градусів. 
Напередодні зустрічі тренер динамівців Юрій Сьомін заявив на прес-конференції, що на його команду чекає важкий поєдинок:
«Між київським і манчестерським матчами була коротенька перерва. За цей час ми провели по одній грі. Наш поєдинок із «Ворсклою» виявився складним в тому плані, що ми втратили на певний час Артема Мілевського. Щодо завтрашнього поєдинку, то до нього готувалися у звичному режимі...»
А вже пізніше, під час тренування киян, ми дізналися, що захворів Артем Кравець, у якого температура піднялася до 39 градусів.
А от Олександр Шовковський запевняв нас, що динамівці приїхали сюди не для того, щоб утримувати рахунок, якого добилися в Києві. Але розмови — одне, а реальність — зовсім інше. Матч почався з хвилини мовчання в пам’ять про тисячі людей, що загинули за трагічних обставин у Японії. А за свистком рефері господарі одразу заходилися атакувати, прагнучи якомога швидше забити. І слід сказати, що робили вони це заповзято, з якоюсь комашиною в’їдливістю. Протягом перших хвилин таки створили кілька небезпечних моментів, завдавши кілька ударів зблизька. Та дякувати Богу, під час цього відрізку все обійшлося. А тут ще господарів підвів Балотеллі, котрий в’їхав шипами в груди Попову. І побачив перед собою заслужену червону картку.
Здавалося, динамівці отримали пристойну фору і витиснуть з ситуації максимум користі. Але буквально через кілька хвилин після інциденту із вилученням «городяни» повели у рахунку. Вони розіграли штрафний, відкинули м’яча на Коларова, а той влучно і потужно пробив низом.
Аналізуючи перший тайм, варто звернути увагу на те, що футболісти «Динамо», великими силами обороняючись, так і не створили жодного моменту біля воріт суперника. Лише на 53-й хвилині кияни завдали першого серйозного удару по воротах Гарта (зробив це Ярмоленко). Однак то був лише епізод, а не система.
На жаль, після пропущеного м’яча гра для нас набула інфарктного характеру. Звичайно, можна було сподіватися, що господарі втомляться, бо мали на гравця менше. Але складалося враження, що «городян» на полі було більше.
Сьомін зробив дві заміни, і динамівці трохи відсунули гру від своїх воріт. Так і тривало до фінального свистка: агресивніше діяли футболісти «Манчестер Сіті», а наші більше переймалися руйнуванням. Але вистояли і заслуговують на схвальні слова, бо вийшли до чвертьфіналу. Це саме та ситуація, коли і поразка в радість.
Роберто Манчіні cказав:
— Хоча нас і було менше, ми створювали моменти. Могли забити ще два-три м’ячі. В цілому мої підопічні зіграли добре. А щодо вилучення Балотеллі, то треба дивитись відеозапис...
— Склалося враження, ніби після видалення Балотеллі щось зламалося в грі «Динамо». Чому? — запитали Юрія Сьоміна.
— Ми грали проти команди, в якій виступають гравці найвищого рівня. Вони збільшили обсяг роботи, а в нас чогось не вистачало. Важко було без Мілевського, Кравця, Хачериді.
— З трибун здавалося, що команда була надто обережною...
— Так, ми були обережними, бо грали проти дуже сильного суперника.
— Чому Шевченко перестав діяти на вістрі атаки і грав у глибині?
— У нас нічого не виходило попереду. Через це ми змушені були робити перестановки й повернулися до варіанта минулих ігор.
— Відсутність агресії попереду пов’язана з відсутністю Мілевського?
— Не було гострих ходів. З чотирьох ігор у Лізі Європи цю ми провели найслабше.
— Кого б хотіли мати за суперника у чвертьфіналі?
— А «Спартак» вийшов? (сміх і пожвавлення в залі. — Авт.). Від нас мало що залежить. 
А поки що ми повинні привітати нашу команду. Адже пройти «Манчестер Сіті» дорогого варте...
У боротьбі за м’яч Карлос Тевес (ліворуч) і Горан Попов.
Фото Володимира КОТЛЕНКА (з Манчестера).
 
Манчестер—Київ.