Тернополяни розпочали збір коштів для постраждалих від стихії у Японії. Організувала акцію обласна організація товариства Червоного Хреста України.

Пожертву від мешканки Тернополя Галини Іжицької приймає керівник патронажної служби обласної організації товариства Червоного Хреста Марія Кокіс.  

— Коли два роки тому наші південні райони зазнали руйнівної повені, Міжнародна організація Червоного Хреста, національне товариство виділили населенню допомоги більш як на мільйон гривень, — згадує голова обласної організації Олександра Бригадир. — Ми закуповували продукти, постіль, обігрівачі, мийні засоби, ліки для тридцяти ФАПів. Кажуть, японці багаті, але допомога ніколи не буває зайвою. Як не дивно, але пожертви роблять люди скромного достатку. Багаті, як завжди, осторонь.
У товаристві я побачила студенток Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Юлю Шалапай, Любаву Демидась і Вікторію Клімчук. Дівчата здобувають фах соціального працівника і мають досвід участі у благодійних акціях. «Підемо у студентські аудиторії, школи, розповімо про трагедію японців, — каже Вікторія Клімчук. — Не раз бачили, як у скриньку для пожертв діти кидали усі гроші, які батьки дали на обід, а дорослі відбувался копійками».
У листі Послу Японії в Україні Тадеші Ідзаві міський голова Тернополя Сергій Надал висловив співчуття близьким загиблих і побажав швидкого одужання постраждалим. Він зазначив, що Тернопіль готовий прийняти на відпочинок 20 японських дітей, забезпечити їх житлом і харчуванням.